Reddingsbrigade Den Helder

Milieu (Evinrude)


Evinrude
Bij Reddingsbrigade Den Helder denken we ook aan het milieu daarom gebruiken we Evinrude buitenboordmotoren.

Schoon en Stil

Responsible Play: één met de natuur. Geen olieverversingen. Geen zorgen over afval of olie in de natuur. Bovendien komt elk druppeltje olie in het brandstofmengsel in de verbrandingskamer en niet in de lucht of het water terecht.

Minder uitstoot Drie sterren*
van de strengste beoordeler van emissienormen ter wereld: de California Air Resources Board. Bovendien is het merk Evinrude van BRP de enige buitenboordmotor die de Clean Air Technology Excellence-award van de EPA heeft ontvangen**. Daarnaast zijn de motoren van Evinrude de eerste tweetaktmotoren die voor het eerst sinds ruim 30 jaar mogen worden gebruikt op de Bodensee*** in Midden-Europa, een van ‘s werelds strengst beschermde watermassa’s.
   
Geen rook
Dankzij het geavanceerde olie- en brandstofinjectiesysteem. U zit niet in de stank als u onder de kust of door wier vaart.
   
Minder lawaai
Bijzonder stil dankzij de combinatie van een geavanceerd motorkapontwerp, een akoestisch afgesteld uitlaatsysteem en driedimensionaal geluidsdempende materialen om tot aanzienlijk lagere geluidsniveaus te komen en een stille stationairstand te realiseren.
  
Minder vibratie
Gelaagde verbranding voor opvallend soepele lagere toerentallen. Een motor die is gemaakt om te slepen.

*M.u.v. het 300 V6-model
** In 2005
*** Bepaalde modellen

Bron Evinrude.com